Ugrás a fő tartalomra

Almás-diós muffin

Almás-diós muffin

A kamrában pihenő almákat felhasználva, egy kis dióval gondoltam csinálok egy kis nassolni valót ilyen szép napsütéses napon.

Hozzávalók:


20 dkg zabpehelyliszt 
10 dkg darált dió
1 db tojás
1/2 dl zabtej
3 db közepes alma
3-4 kk kókuszolaj
1 kk szódabikarbóna
1-2 csipet stevia
ízlés szerint fahéj
pár csepp citrom leve

Elkészítés:

A lisztet a darált diót elkeverem a tojással és zabtejjel. A szódabikarbónát a citrom levével felpezsdítve adom hozzá.

Az almákat meghámozom, lereszelem, és kókuszolajon fahéjjal megdinsztelem.

Miután megpuhult az alma, hozzá keverem a masszához és muffin formába töltögetem.

Előmelegített sütőben 150-160 fokon 35-40 percig sütöm.

Megjegyzések