Almás-diós muffin
A kamrában pihenő almákat felhasználva, egy kis dióval gondoltam csinálok egy kis nassolni valót ilyen szép napsütéses napon.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg darált dió
1 db tojás
1/2 dl zabtej
3 db közepes alma
3-4 kk kókuszolaj
1 kk szódabikarbóna
1-2 csipet stevia
ízlés szerint fahéj
pár csepp citrom leve
Elkészítés:
A lisztet a darált diót elkeverem a tojással és zabtejjel. A szódabikarbónát a citrom levével felpezsdítve adom hozzá.
Az almákat meghámozom, lereszelem, és kókuszolajon fahéjjal megdinsztelem.
Miután megpuhult az alma, hozzá keverem a masszához és muffin formába töltögetem.
Előmelegített sütőben 150-160 fokon 35-40 percig sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése