Lecsó
Végre a piacon és boltokban is lehet kapni friss idei paprikát, paradicsomot, aminek az íze is finom már. Meg is ragadtam az alkalmat, hogy idén elkészítsem először a gyerekkoromban is előszeretettel készített lecsót. Egyszerű és finom a nyári napok esték elmaradhatatlan klasszikusát.
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 20 perc
Teljes idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Kategória: Főétel
Konyha: Magyar
Diéta: Candida diéta, Gluténmentes, Laktózmentes, Vegetáriánus
Szerző: Marcsipán
Hozzávalók:
450 g paradicsom500 g lecsó paprika
2 ek kókuszolaj
1 db vöröshagyma
1 csapott kk só
1 kk őrölt édes piros paprika
2-3 csipet bazsalikom
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerkömény
csipet stevia
Elkészítés:
- A paprikát és paradicsomot megmosom, és közepes méretűre felkockázom a hagymával együtt.
- Egy serpenyőben olajat melegítek és üvegesre pirítom a hagymát, ezután hozzáöntöm a paprikát és paradicsomot.
- A paradicsom édességétől függően adok hozzá egy kis édesítőt, majd ezután sózom és fűszerezem.
- Az egészet lefedve készre főzöm kb. 15-20 perc alatt. A tálalásban megoszlanak a vélemények van aki tojásosan (rántottával összekeverve) szereti, van aki natúran, bárhogy is került az asztalra eddig mindenkinek nagyon ízlett. :) Friss kígyóuborkával isteni finom.
- A paradicsom édességétől függően adok hozzá egy kis édesítőt, majd ezután sózom és fűszerezem.
- Az egészet lefedve készre főzöm kb. 15-20 perc alatt. A tálalásban megoszlanak a vélemények van aki tojásosan (rántottával összekeverve) szereti, van aki natúran, bárhogy is került az asztalra eddig mindenkinek nagyon ízlett. :) Friss kígyóuborkával isteni finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése