Fűszeres csirkemell párolt lilakáposztával és salátával
Őszintén szólva, semmi extra nincs ebben a receptben azon kívül, hogy elképesztően finom, és nem terheli le az emésztőrendszert. Ebédre vagy vacsorára is fogyasztható.
Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 20 perc
Teljes idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Kategória: Ebéd, Vacsora
Konyha:
Diéta: Candida diéta, Gluténmentes, Tojásmentes
Szerző: Marcsipán
1/2 kg lilakáposzta
1 csomag salátakeverék (75 g)
3 gerezd fokhagyma
2 ek kókuszolaj
1 kispohár joghurt
7 kk csemege fűszerpaprika
5 ek olívaolaj
5 ek olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerkömény
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerkömény
ízlés szerint szerecsendió
1 csipet kapor
Elkészítés:
- A csirkemellet megmosom, a nagyobb darabokat kétfelé vágom, hogy ne legyen túl vastag, és lecsepegtetem.
- Ameddig lecsepeg a csirkemellről a víz, addig olívaolajjal egy tányérban összekeverem a fűszereket (só, bors, paprika, fűszerkömény, szerecsendió, zúzott fokhagyma).
- A filéket megmártogatom a fűszeres olajban, és egy kicsit állni hagyom benne (bele is masszírozhatjuk).
- A húst olívaolajban sütöm ki. (aki nem szereti az olívaolaj ízét, az készítheti hidegen sajtolt napraforgó olajjal, esetleg kókuszolajjal) Miután az olaj elérte a sütési hőmérsékletet, kisütöm a filéket egészen addig, ameddig aranybarna nem lesz.
- A káposztát lereszelem, és kókuszolajon megdinsztelem, sóval, borssal, és őrölt fűszerköménnyel.
- Ezután a joghurtos öntet következik, szintén a hagyományos fűszerek - só, kis paprika, fűszerkömény, bors és egy csipet kapor.
- Ha megsült hús, tányérra teszem, és a salátával (lehet hozzá tenni akár egy kis uborkát, paradicsomot, paprikát) káposztával tányérra teszem, és meglocsolom a joghurtöntettel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése