Ugrás a fő tartalomra

Karobos bonbon

Karobos bonbon


Hozzávalók:


6-8 ek karobpor
2-3 kókuszolaj
0,3-0,5 dl kókusztej
1-2 csipet stevia
5 dkg pirított török mogyoró
vanília rúd


Elkészítés:


Egy kisebb lábasban kókuszolajat hevítek, ha már forró leveszem a tűzhelyről, és hozzáadom a karobport, és a steviát, és egy negyed vanília darabból kinyert magokat.

Folyamatos kevergetéssel adom hozzá a kókusztejet, hogy sűrű krémes állaga legyen a masszának. Ha az olaj elválik a masszától, akkor tegyünk hozzá még karobport.

Szilikon formát félig töltöm csak meg a karobos krémmel, és hideg helyre teszem, hogy megdermedjen. Miután kellőképpen megszilárdult, hozzá teszem a mogyorót, és színig töltöm a formát a maradék krémmel. Ezután 4-5 órára hűtőbe teszem.

Töltelékként lehet akár cukrozatlan gesztenyemasszát, mogyorókrémet, kókuszos krémet is használni. Ez egy meglehetősen tömény édesség, sokat nem nagyon lehet belőle megenni.

Megjegyzések