Ugrás a fő tartalomra

Ünnepek előtti sütőtök lekvár

Ünnepek előtti sütőtök lekvár


Hozzávalók:


1 kg sült sütőtök
1 dl víz
2 ek útifűmaghéj
2 egész szegfűszeg
1/2 kk nátrium benzoát

Elkészítés:


A tököt sütőben készre sütöm, miután kész megvárom, ameddig langyosra kihűl. A tökről leszedem a héját.

Turmixgép segítségével, összeturmixolom a tököt a vízzel  (annyi vizet adok hozzá, hogy a turmixgép letudja turmixolni, ne legyen túl híg), és a reszelt szegfűszeggel. Ha nem elég édes a tök, tehetünk bele édesítőszert.
(Merülő vagy bot mixerrel is össze lehet pépesíteni a tököt.)

Miután kész az összedarált tök, ezután adom hozzá az útifűmaghéjat, amit kanállal keverek a sűrítménybe. (Az útifűmaghéjat zselésítő hatása miatt adom hozzá)

A lekvárt előmelegített befőttes üvegekbe töltöm, miután rácsavartam a tetőt 5 percre fejre állítom az üvegeket. Ezután pedig elfoglalhatják helyüket a kamra polcon.



Megjegyzések