Élesztőmentes lángos
A strandon kapható lángossal szinte össze sem lehet hasonlítani, nem tocsog a zsírtól, és kellemesen telít el :) Fokhagymásan pedig egyszerűen verhetetlen.
Előkészítési idő: 490 perc
Főzési idő: 15 perc
Teljes idő: 505 perc
Adag: 3 fő
Kategória:
Konyha: Magyar
Diéta: Candida diéta, Vegetáriánus
Szerző: Marcsipán
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1,5 dl víz
1 kispohár natúr joghurt (150 g)
1,5 dl víz
1 kispohár natúr joghurt (150 g)
1 kk só
1 kk szódabikarbóna
1 kk hidegen sajtolt napraforgómag olaj
hidegen sajtolt olaj/kókuszolaj a sütéshez
1 kk szódabikarbóna
1 kk hidegen sajtolt napraforgómag olaj
hidegen sajtolt olaj/kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A lisztet elkeverem a natúr joghurttal, vízzel, és szódabikarónával.
- Egy éjszakára olajjal kikent nylon tasakban a hűtőbe teszem.
- A tésztát részekre osztom, ki mekkorát szeretne sütni belőle annak függvényébe. Olajban kisütöm a lángost, lecsepegtetem róla az olajat.
Jó étvágyat! :)
- A tésztát részekre osztom, ki mekkorát szeretne sütni belőle annak függvényébe. Olajban kisütöm a lángost, lecsepegtetem róla az olajat.
Jó étvágyat! :)
Kedves Marcsipán!
VálaszTörlésNagyon köszönöm a receptet, végre egy olyan lángost sikerült reprodukálnom, ami megszólalásig hasonlít az élesztős eredetire :-) Kár, hogy fánk tésztád nincs...
Üdvözlettel, Piroska
Örülök, hogy ízlett :) Köszönöm a tippet, megpróbálom azt is megvalósítani mihamarabb!
Törlés