Ugrás a fő tartalomra

Élesztőmentes lángos

Élesztőmentes lángos


A strandon kapható lángossal szinte össze sem lehet hasonlítani, nem tocsog a zsírtól, és kellemesen telít el :) Fokhagymásan pedig egyszerűen verhetetlen.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 490 perc
Főzési idő Főzési idő: 15 perc
Teljes idő Teljes idő: 505 perc

Adag Adag: 3 fő
Kategória Kategória:
Konyha Konyha: Magyar
Diéta Diéta: Candida diéta, Vegetáriánus
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1,5 dl víz
1 kispohár natúr joghurt (150 g)
1 kk só
1 kk szódabikarbóna
1 kk hidegen sajtolt napraforgómag olaj
hidegen sajtolt olaj/kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

- A lisztet elkeverem a natúr joghurttal, vízzel, és szódabikarónával. 
- Egy éjszakára olajjal kikent nylon tasakban a hűtőbe teszem.
- A tésztát részekre osztom, ki mekkorát szeretne sütni belőle annak függvényébe. Olajban kisütöm a lángost, lecsepegtetem róla az olajat.
Jó étvágyat! :)








Megjegyzések

  1. Kedves Marcsipán!

    Nagyon köszönöm a receptet, végre egy olyan lángost sikerült reprodukálnom, ami megszólalásig hasonlít az élesztős eredetire :-) Kár, hogy fánk tésztád nincs...

    Üdvözlettel, Piroska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett :) Köszönöm a tippet, megpróbálom azt is megvalósítani mihamarabb!

      Törlés

Megjegyzés küldése