Sóskamártás
A kertben még akadt egy kevés sóska gondoltuk, még idén utoljára megcsináljuk mártásnak.
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Teljes idő: 30 perc
Adag: 3 fő
Kategória: Főzelék
Konyha: Nemzetközi
Diéta: Candida diéta, Tojásmentes, Laktózmentes, Vegetáriánus
Szerző: Marcsipán
Hozzávalók:
15 dkg sóska
150 ml kókuszkrém
1 ek zabliszt
7 dl víz
1 kk kókuszolaj
2-3 csipet stevia
1 csipet só
Elkészítés:
- A sóska főerezetét letépkedem a levélről. A leveleket megmosom, lecsepegtetem, és kókuszolajon megdinsztelem. Amikor már eléggé megpuhultak hozzáöntöm a vizet. Ha túl nagyok a darabok botmixerrel krémesíthetjük.
- A kókuszkrémet elkeverem csomómentesre a zabliszttel, és hozzáöntöm a már forrásban lévő sóskához. (Leveszem addig a hőfokot és folyamatos kevergetés mellett öntöm hozzá, hogy ne legyen csomós)
- Ízesítem steviával és pici sóval, amikor felforrt leveszem a tűzhelyről, és lehet is tálalni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése