Bounty szelet
Vendégeket vártam a minap és gondoltam kicsit elkápráztatom őket, valami finom és könnyen elkészíthető süteménnyel. Mondanom sem kell nagy sikere volt.
Hozzávalók:
Tészta alap:
100 g kókuszliszt
5 dl kókusztej
2 ek karobpor
2 ek kókuszolaj
2 ek tápióka por
1 tojás sárgája
1-2 csipet stevia
1/2 kk szódabikarbóna
pár csepp citrom leve
Kókuszos réteg:
100 g kókuszreszelék
100-120 ml kókusztej
1 tojás fehérje
1 csipet stevia
vanília
Karob máz:
4-5 ek púpozott karobpor
20-40 ml kókusztej
1 csipet sztevia
2-3 ek kókuszolaj
Elkészítés:
A kókuszlisztet és a karobot összekeverem a steviával és felpezsdített szódabikarbónával. A kókuszolajat folyékony állapotban öntöm hozzá, azután a tojást és tápióka port is belekeverem. A kókusztejet lassacskán adom hozzá, jól elkeverve.
Ezután egy formába töltve eligazgatom és 200 fokon 20-25 percig sütöm.
Ameddig a tészta sül elkészítem a kókusz réteget.
A kókuszreszeléket és a kókusztejet,vaníliát összekeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan hozzáadom a kókuszreszelékhez.
Miután megsült a "piskóta", megkenem a tetejét a kókuszos krémmel.
Ezt követően, egy lábasban kókuszolajat melegítek és hozzáadom a karobport elkeverve. A kókusztejet folyamatos kevergetés mellett öntöm a masszához. Ne túl sokat öntsünk hozzá, éppen csak annyit, hogy sűrű krémes állaga legyen.
Miután kész leöntöm vele a kókuszos réteget, és az egészet hűtőbe vagy hűvös helyre teszem (kb 3-5 órára), hogy megdermedjen. A sütemény hidegen jól szeletelhető. Jó nassolást :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése