Zakuszka hajdinával és csirkemellel
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell filé
300 g hajdina
1 db padlizsán
4-5 db pritamin paprika (vagy kápia)
2 db vöröshagyma (közepesen nagy)
3-5 ek sűrített paradicsom
1,5 dl hidegen sajtolt napraforgó étolaj
2 db babérlevél (egész vagy őrölt)
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
pici stevia
A padlizsánt villával megszurkálom, alufóliába csomagolom és a sütőben puhára sütöm (néha megforgatva). Amikor készen van, hagyom hűlni, hogy könnyen le lehessen húzni a héját. A paprikát kockákra vagy csíkokra vágom, miután a hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítottam, hozzáadom a paprikát is. Amikor kezd puhulni a paprika, akkor belekanalazom a sűrített paradicsomot, és hozzáteszem a héjától megszabadított padlizsánt. A fűszerekkel beízesítem a borssal, babérlevéllel, sóval és egy pici steviával. Aki szereti egy pici fokhagymát is adhat hozzá. Az egészet összekeverem, és fedő alatt összefőzöm kb. 10-15 perc.
Az idő alatt ameddig a zakuszka elkészül, addig kockára vágom a csirkemellet és a hagymát. A hagymát, szintén olajon üvegesre pirítom és hozzáöntöm a csirkemellet, majd fűszerezem sóval, borssal. Amikor megpuhult a husi, hozzákeverem a zakuszkát és összefőzöm az egészet.
300 g hajdina
1 db padlizsán
4-5 db pritamin paprika (vagy kápia)
2 db vöröshagyma (közepesen nagy)
3-5 ek sűrített paradicsom
1,5 dl hidegen sajtolt napraforgó étolaj
2 db babérlevél (egész vagy őrölt)
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
pici stevia
Elkészítés:
Zakuszka elkészítése:
A padlizsánt villával megszurkálom, alufóliába csomagolom és a sütőben puhára sütöm (néha megforgatva). Amikor készen van, hagyom hűlni, hogy könnyen le lehessen húzni a héját. A paprikát kockákra vagy csíkokra vágom, miután a hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítottam, hozzáadom a paprikát is. Amikor kezd puhulni a paprika, akkor belekanalazom a sűrített paradicsomot, és hozzáteszem a héjától megszabadított padlizsánt. A fűszerekkel beízesítem a borssal, babérlevéllel, sóval és egy pici steviával. Aki szereti egy pici fokhagymát is adhat hozzá. Az egészet összekeverem, és fedő alatt összefőzöm kb. 10-15 perc.
Az idő alatt ameddig a zakuszka elkészül, addig kockára vágom a csirkemellet és a hagymát. A hagymát, szintén olajon üvegesre pirítom és hozzáöntöm a csirkemellet, majd fűszerezem sóval, borssal. Amikor megpuhult a husi, hozzákeverem a zakuszkát és összefőzöm az egészet.
A hajdinát közben megmosom, dupla mennyiségű vízben és sóval puhára főzöm kb. 20 perc.
A zakuszkát tálalhatjuk a hajdinán kívül barna rizzsel, tésztával, akár egytálételként is.
Jó étvágyat :)
Jó étvágyat :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése