Zöldség leves
A zöldséges krémlevesek egyszerűen megunhatatlanok. Az egyik kedvencem a brokkoliból készült. Remélem nektek is hamarosan a kedvencetekké válik.
Hozzávalók:
300 g brokkoli
2-3 ek kölesliszt
3 ek kókuszolaj
1 pohár natúr joghurt
1 kk só
víz
Elkészítés:
A brokkolit felteszem főni a sóval és annyi vízzel, hogy ellepje. Miután puhára főtt a brokkoli pár darabot külön szedek, a többit össze turmixolom vízzel.
A kókuszolajon megpirítom a lisztet, és elkeverem benne a joghurtot és egyenletesen kevergetés közben hozzáöntöm a brokkolihoz. Ha túl sűrű a leves, adjunk hozzá vizet, ha híg, akkor pluszba egy kis hajdina lisztet, hogy besűrűsítse.
Hogy tartalmas legyen tálalhatjuk pászkával vagy ehetünk hozzá extrudált köles golyót is.
Hogy tartalmas legyen tálalhatjuk pászkával vagy ehetünk hozzá extrudált köles golyót is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése