Ugrás a fő tartalomra

Cukkinis tócsni

Cukkinis tócsni


Egyszerűen nem lehet nem szeretni, tavaly ilyenkor szinte minden nap ezt ettem volna, ha lehet, nem lehet vele betelni.

Hozzávalók:


2 db cukkini (közepes méretű)
4 ek zabliszt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 csipet bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:



A cukkinit megmosom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A lereszelt cukkínihez hozzákeverem a tojásokat, és a zablisztet. Ezután ízesítem a zúzott fokhagymával és borssal.

Fontos! A cukkinit ne sózzuk, mert levet ereszt és össze fog esni.

Olajban kisütöm, lehet ez hidegen sajtolt napraforgó, vagy olíva, esetleg kókuszolaj. A magassága kb. 2-3 cm,  amikor már a serpenyőben sül, akkor sózom meg. A tócsni mind két oldalát szép pirosra sütöm és készen is van.

Megjegyzések