Cukkinis tócsni
Egyszerűen nem lehet nem szeretni, tavaly ilyenkor szinte minden nap ezt ettem volna, ha lehet, nem lehet vele betelni.
Hozzávalók:
2 db cukkini (közepes méretű)
4 ek zabliszt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 csipet bors
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit megmosom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A lereszelt cukkínihez hozzákeverem a tojásokat, és a zablisztet. Ezután ízesítem a zúzott fokhagymával és borssal.
Fontos! A cukkinit ne sózzuk, mert levet ereszt és össze fog esni.
Olajban kisütöm, lehet ez hidegen sajtolt napraforgó, vagy olíva, esetleg kókuszolaj. A magassága kb. 2-3 cm, amikor már a serpenyőben sül, akkor sózom meg. A tócsni mind két oldalát szép pirosra sütöm és készen is van.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése