Tökfőzelék
Mivel a főzelék is fontos táplálék a szervezet számára, és fő a változatosság így most tökfőzelékre esett a választás:
Hozzávalók:
800 g gyalult tök
500 ml víz
1 fej vöröshagyma
1 pohár natúr joghurt
2-3 ek hajdina liszt
2-3 ek kókuszolaj
ízlés szerint kapor
só
Elkészítés:
Mirelit gyalult tököt használtam az elkészítéshez.
A tököt felteszem főni a vízzel, kaporral és megsózom.
A vöröshagymát kockára vágom és olajon üvegesre pirítom, ezután hozzáadom a hajdina lisztet és a joghurtot.
A tűzhelyen csökkentem az intenzitást és hozzákeverem a rántást a tökhöz. Megvárom ameddig felforr ismét az egész és leveszem a tűzhelyről.
Növényi fasírttal tálalom, zabfasirt receptet ide kattintva éritek el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése