Ugrás a fő tartalomra

Sült rizs

Zöldséges rizs

Mivel a Candida diétában fontos, hogy a húsfogyasztást minimalizáljuk, így ezen a héten csak húsmentes ételeket fogok készíteni, aminek az első versenyzője ez a zöldséges rizses finomság lesz :)

Hozzávalók:


1 bögre barnarizs
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 üveg felezett paradicsom (400 g)
1 kevés gyömbér
1 db kaliforniai paprika
1 csomag mozzarella
1 csokor petrezselyem (kisebb)
0,5 dl olívaolaj
1-2 kk só
0,5 kk őrölt bors
0,5 kk őrölt római kömény
2-3 csipet cayenne paprika
víz

Elkészítés:


A vöröshagymát kockára vágom, a fokhagymát és gyömbért pedig vékony szeletekre. A hagymákat és a gyömbért megpirítom az olívaolajon. A kaliforniai paprikát nagyobb kockákra vágom és hozzáadom a hagymához és az egészet megfűszerezem.

Dupla mennyiségű vízben megfőzőm a rizst egy kis sóval, amikor már forr, a víz akkor öntöm bele a rizst, és fedő alatt készre főzöm,

A serpenyőben készülő hagymához és paprikához hozzáöntöm a paradicsomszószt és sűrűre főzőm.

Miután megfőtt a rizs és a szósz is kellően sűrű, összekeverem az egészet. A tetejére mozzarellát teszek (reszelni is lehet), és 200 fokon 15-20 perce a sütőbe teszem. Díszítésként petrezselymet szórok a tetejére.

Megjegyzések