Ugrás a fő tartalomra

Tök fasírt

Növényi fasírozott


Az utóbbi időben rákattantam a tökre, eddig nem ettem meg, és meg sem akartam kóstolni, de decemberben megváltozott a világ és azóta is rajongok érte. 

(Kicsit rántott szelet kinézete lett, de sütésnél formára lehet igazítani :))

Hozzávalók:


250 g gyalult tök
4 ek zabliszt
2 ek zabkorpa
ízlés szerint kapor
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
hidegen sajtolt olaj a sütéshez


Elkészítés:


A tököt én mirelitből készítettem. Miután a tök kiengedett leöntöm a levét, és hozzáadom a lisztet, korpát és fűszereket. Az állaga kicsit ragadós, de formázható kell, hogy legyen. Az olajban aranybarnára sütöm, lecsepegtetem és már fogyasztható is.

Megjegyzések