Ugrás a fő tartalomra

Zabfasírt

Zabfasírt


A böjti időszak idején készíthetünk, húsos fasírt helyett, zöldséges vagy magos fasírtot.

Hozzávalók:


1 bögre zabpehely (kb. 100g)
1 ek zabkorpa
2 bögre víz 
1 fej vöröshagyma
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 csipet bors
1 csipet őrölt fűszerkömény
1 kk só

Elkészítés:


A zabpelyhet a vízzel és a sóval pépesre főzöm. Miután a zabpehely megfőtt, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszereket.
Az egészet hagyom kihűlni, azután kis korongokat formázok és sütőpapírra vagy kiolajozott tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 perc alatt megsütöm, időnként óvatosan megforgatva. 
A fasírtot kisüthetjük olajban is, bepanírozva (zabliszt, tojás, zabkorpa (elhagyható)), vagy natúr.

Megjegyzések