Zabfasírt
A böjti időszak idején készíthetünk, húsos fasírt helyett, zöldséges vagy magos fasírtot.
Hozzávalók:
1 bögre zabpehely (kb. 100g)
1 ek zabkorpa
2 bögre víz
1 fej vöröshagyma
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 csipet bors
1 csipet őrölt fűszerkömény
1 kk só
Elkészítés:
A zabpelyhet a vízzel és a sóval pépesre főzöm. Miután a zabpehely megfőtt, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszereket.
Az egészet hagyom kihűlni, azután kis korongokat formázok és sütőpapírra vagy kiolajozott tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 perc alatt megsütöm, időnként óvatosan megforgatva.
A fasírtot kisüthetjük olajban is, bepanírozva (zabliszt, tojás, zabkorpa (elhagyható)), vagy natúr.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése