Grillezett csirkeszárny salátával
Imádom a tavaszt ilyenkor indul a végre várt grill szezon. A szabadban sütött ételnek nincs párja, az íz amit ad az ételnek a füst. Egyszerűen nem lehet az íz élménnyel betelni. Egy kis husi egy kis saláta... ki ne szeretné :). Egy ízes vacsora ötletnek.
Előkészítési idő: 490 perc
Főzési idő: 25 perc
Teljes idő: 515 perc
Adag: 2 fő
Kategória: Ebéd, Vacsora
Konyha: Nemzetközi
Diéta: Candida diéta
Szerző: Marcsipán
Hozzávalók:
4-6 csirkeszárny2 paradicsom
1 fej lilahagyma
200-250 g vegyes saláta
uborka
Pácoláshoz:
2 kk bazsalikom1/2 kk bors
1/2 kk oregánó
1/2 kk paprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
olíva olaj a pácoláshoz
Elkészítés:
- A csirkeszárnyakat bedörzsölöm a fűszerekkel és estére állni hagyom. Miután kész grillsütőn vagy sütőben grill módban megsütöm pirosra a húsokat.A lustaság sajnos győzött, kész saláta keverékkel készítettem a köretet (endívia, madársaláta stb. keverék), amihez kockára vágott paradicsomot, és uborkát, valamint karikázott lilahagymát adtam pluszba.
A salátához, hogy ne legyen száraz készíthető joghurtöntet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése