Ugrás a fő tartalomra

Karob fondant

Cukormentes fondant


Általában nem vagyok az a nagy tévénéző, de valamiért megragadt a figyelmem a konyhafőnök az része, amikor csokoládé fondantot készítettek. Rögtön el is kezdtem agyalni azon, hogy ezt, hogy lehetne átültetni cukor és csokimentes változatba. Igaz, sajnos nem lett annyira folyékony a belseje, de ennek ellenére nagy sikert aratott.


Hozzávalók:


2 adaghoz:
4 ek karobpor
2 ek kókuszolaj
50 ml zsíros kókusztej
3 db tojás (M)
160 g zabpehely liszt
4-5 csipet stevia

Elkészítés:



A kókuszolajat felmelegítem, hozzáadom a karobport és kókusztejet, 2 csipet steviát (ha szükséges időként vegyük le a tűzhelyről, nehogy leégjen), ezután az egészet csomómentesre keverem és hűlni hagyom.
A tojásokat kemény habbá verem, majd a végén 2-3 csipet steviával édesítem, és pár mozdulattal összekeverem a habbal.
Elsőként a langyos karob masszát keverem a tojáshabhoz, azután pedig óvatosan a zabpehelylisztet.  (Fontos, hogy a massza ne legyen túl meleg, mert összeesik tőle a hab). Ha nem túl édes még keverhető bele édesítőszer.
Kókuszolajjal kikent formába töltöm a masszát és előmelegített sütőben 190 fokon alul felül sütés légkeveréses módban 7 percig sütöm. Amikor megsült késsel körbevágom a formát és tálalom.

Megjegyzések