Csirkemell reform bundában
A hagyományos rántott hús elkészítésétől részben eltér ez a módszer, de nekem finomabb ez a változat, mint a hagyományos módon készített. Akik szeretnék a húst szaftosabbá és omlósabbá tenni azoknak feltétlenül ki kell próbálnia.
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemellfilé
1,5-2 dl joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
130-160 g aprószemű zabpehely
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Hidegen sajtolt olaj, oliva olaj, vagy kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, lecsepegtetem és szeletekre vágom. Az idő alatt, amíg a csirkemell lecsepeg előkészítem a többi összetevőt.
A joghurtba belereszelek vagy belepréselek 2 gerezd fokhagymát, beleütöm az 1 tojást és alaposan elkeverem.
A zabpelyhet én kicsit még pluszba daráltam, hogy ne legyenek túl nagyok a pehely darabok, de arra is figyelni kell, nehogy lisztté őröljük.
A csirkemell szeleteket egyenként sóztam, borsoztam majd folpackkal befedtem, hogy klopfolásnál ne menjen szét a hús rostja.
Klopfolás után a következő lépésként a joghurtba, azt követően a zabpehelybe forgattam meg a szeleteket, és végezetül olajban kisütöttem.
Akkor készül el ha már mind két oldala aranybarnára sült, - én takarék lángon sütöttem, mert hamar megég a zabpehely magas hőfokon, és a hús nem sül át kellőképpen.
Salátával, barnarizzsel, párolt zöldségekkel tálalható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése