Ugrás a fő tartalomra

Brownie

Mindenmentes brownie


Az ötlet, hogy ennek a sütinek megcsináljam a mindenmentes változatát az adta, hogy megkóstoltunk egy bio brownie-t és nagyon finom volt. Régen soha nem csináltam, de most megjött hozzá a kedvem, hogy kipróbáljam és megsüssem ezt a süteményt.

Hozzávalók:


150 g barnarizs liszt
100 g karob
80 g kókuszolaj
2-2,3 dl kókusztej
4 csipet Bourbon vanília por
1 kk szódabikarbóna
1 kk aszkorbinsav vagy pár citrom leve
5 csipet stevia
2 db tojás (helyettesíthető lenmagtörettel)

Elkészítés:




A száraz összetevőket összekeverem (liszt, szódabikarbóna, karob,stevia stb.).
A kókuszolajat folyékony állapotban öntöm a száraz összetevőkhöz és alaposan eldolgozom, ezután a tojásokat adom hozzá keményre felvert állapotban (ha tojásmentesen készül 1 ek lenmagtöret + 3 ek víz+ 3-5 perc = 1 tojás).
A végén a tejjel elkeverve egy nagyon lágy kissé, folyékony állagú tésztát kell kapni.
Hogy biztosan ne ragadjon le, egy kisebb méret tepsit kibéleltem sütőpapírral és úgy öntöttem bele a masszát, eligazgatva.

Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 percig sütjük.
Kihűlve cukor és laktózmentes vanília fagyival tálalom.

Megjegyzések