Ugrás a fő tartalomra

Mediterrán csirkemell dió bundában

Dió bundás csirkemell



Születésnapom alkalmával, extrább ételre vágytam a hagyományosnál, így lett ez a főfogás. Ha sokan kételkednek benne, hogy finom, ne tegyék, mert a dió nem csak a süteményekbe lehet ízletes.

Hozzávalók:


300-400 g darált dió
40-50 dkg csirkemell filé
2-3 db tojás
zabliszt
bazsalikom
oregánó
bors

kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:



A csirkemellet megmosom, lecsepegtetem, és kicsit kiklopfolom (ne legyen túl vékony). 

Három tányért készítek a panírozáshoz, elsőként a liszt, ezt követően a tojás, majd a darált dió.

A csirkemellet ízlés szerint sózom-borsozom, a morzsolt oregánót és bazsalikomot alaposan beledörzsölöm. Ezután meghempergetem a lisztben (én zablisztet használtam,de mással is helyettesíthető), majd az összekevert enyhén sós tojásban és végül a darált dióban.

Ezt követően kisütöm bő forró kókuszolajban, és barnára sütöm.

Friss salátával, barna rizzsel, párolt zöldségekkel vagy kölessel lehet tálalni. 

Megjegyzések