Ugrás a fő tartalomra

Édesburgonyás gnocchi

Gnocchi


Sikerült jó árban hozzájutnom édesburgonyához, így többféle receptet is kipróbáltam, hogy mi készíthető belőle. Érdemes egyszer kipróbálni, pláne annak, aki szereti a sütőtököt, mivel íze hasonló.

Hozzávalók:


2 adaghoz
2 db édesburgonya
100-130 g zabliszt
1 tojás
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
4 ek zsálya
kókuszolaj

Elkészítés:




Az édesburgonyát villával megszurkálva 200-220 fokon 35-40 percig sütöm vagy mikrohullámú sütőben 5-5 percig forgatva.

A megpuhult burgonyát miután langyosra kihűlt lehúzom a héját, és villával pépesre töröm.

Ezután beleütöm az egy tojást, hozzáöntöm a 10 dkg lisztet, majd borsozom és sózom. Egy lágy tésztát kell kapnunk.

Egy lisztezett deszkán a tésztából félmaréknyi darabokat csípek, és sodrom őket, majd darabolom, fél hüvelykujjnyi nagyságúra. A kis darabokat villával kicsit formára nyomkodom, és forrásban lévő enyhén sós vízben addig főzőm, amíg fel nem úsznak a víz tetejére.

Miután megfőttek egy szűrő segítségével lecsepegtetem a felesleges vizet.

Egy serpenyőben kb. 1-1,5 dl kókuszolajat hevítek, ha van friss zsálya használhatjuk azt, én sajnos csak morzsoltat találtam. Hozzáöntöm az olajhoz, és a kifőtt gnocchikat arany barnára sütöm a fűszeres olajban.

Mozzarella darabokkal tálalom. 

Megjegyzések