Szezámmagos-köles bundás csirke
A diéta idején mindig az hiányzik, amit nem lehet enni, személy szerint jó magyar módjára a rántott hús volt az egyik ilyen. Alapanyag híján, muszáj voltam valami újat kitalálni, miből lehet megcsinálni a rántott hús bundáját. Így sikerült ez a recept, remélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk.
Hozzávalók:
500 g csirkemell, vagy csirkecomb filé
3-5 tojás
3-4 ek szezámmag
1/3 cs extrudált kölesgolyó
80-100 g zabliszt
kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkét megmosom, lecsepegtetem, szeletekre vágom, majd sózom, borsozom.
A kölesgolyókat egy zacskóban klopfolóval morzsalékosra zúzom, és hozzákanalazom a szezámmagot.
A csirkét meghempergetem lisztben, majd a enyhén felvert, sós tojásban, végül a kölesgolyós, szezámmagos keverékben.
Serpenyőben, kellően meleg kókuszolajban, alacsony lángon arany barnára sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése