Karfiolos köles püré
Mindig próbálom változatosan megtervezni az étrendem és a legtöbb problémát általában a köret kiválasztása okozza. Nagy érvágás volt, amikor a diéta alatt nem ehettem krumplit és azt minden mással kellett helyettesítenem. Ez a recept állagra és színre legalább már hasonlít a krumplipürére, így ez is bekerült a kedvenc köretek közé.
Hozzávalók:
100 g hántolt köles
400 g karfiol
1 tk. kókuszolaj
kb. 1 tk só
Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt és a kölest átmosom és lecsepegtetem.
Egy lábasban a köleshez képest 2,5 szeres mennyiségű vizet felforralok, és beleöntöm a kölest és a karfiolt, majd sózom. A hőmérséklet folyamatos csökkentésével főzöm pépesre, időnként megkavarom, hogy ne égjen le.
Ha a víz már felszívódott, de még mindig kemény a köles apránként pótoljuk a folyadékot.
Amikor megpuhult minden, leveszem a tűzhelyről belekeverem a kókuszolajat és 5 percet állni hagyom.
A következő mozdulat a pépesítés/ krémesítés, amit lehet krumplinyomóval, villával vagy darálóval is végezni.
Én egy egyszerű fűszeres csirkemellet készítettem hozzá, sült spárgával kiadós és laktató ebéd volt :).
Jól néz ki :)
VálaszTörlés