Ugrás a fő tartalomra

Saláta wrap csirkés

Csirkés wrap


Kerti party alkalmával volt ez az előétel, mivel nem tudtuk ki szereti a halat és ki nem, így született meg a csirkés változat. Nagy sikert aratott már többek körében is, így megosztom ezt a receptet veletek.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő Főzési idő: 20 perc
Teljes idő Teljes idő: 40 perc

Adag Adag: 4 fő
Kategória Kategória: Főétel
Konyha Konyha: Nemzetközi
Diéta Diéta: Candida diéta, Gluténmentes, Laktózmentes,
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

500 g csirkemell filé
1 fej jégsaláta
1 konzerv csicseriborsó
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai/kápia paprika
2-3 db paradicsom
2-3 tk oregánó
2-3 tk bazsalikom
1 tk őrölt szerecsendió
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
kb 0,5-1 dl olíva olaj

Elkészítés:

- A csirkemellet megmosom, lecsepegtetem és kis kockákra vágom.
- Egy serpenyőben olajat hevítek és a csirkemellet a fűszerek és zúzott fokhagyma hozzáadásával omlósra főzőm.
- Amíg a csirke megpuhul, előkészítem a többit. A csicseriborsó konzervről leöntöm a levet és folyóvízzel átmosom.
- A zöldségeket kockázom, és a paradicsom kivételével az egészet összekeverem (paprika, lilahagyma, csicseriborsó).
- A csirke elkészültével még melegen a többi hozzávalóval beleértve a paradicsomot is összedolgozom, és a salátalevelekbe csomagolom.
- Ínyencek meglocsolhatják joghurtos öntettel, és tehetnek bele feta sajtot is.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése