Ugrás a fő tartalomra

Fajita

Fajita


Szerencsére most, hogy időm engedni, egyre többet van lehetőségem kísérletezni az összetevőkkel és az ételek kombinálásával. Én oda vagyok érte, ha egy étel minél színesebb, a sok zöldségtől nem tudom ti hogy vagytok vele. Ha valaki színkavalkádra vágyik a tányérján annak ajánlom ezt a receptet.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő Főzési idő: 20 perc
Teljes idő Teljes idő: 30 perc

Adag Adag: 2 fő
Kategória Kategória: Főétel
Konyha Konyha: Mexikó
Diéta Diéta: Candida diéta
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

Fajita
500 g csirkemell
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db közepes méretű lilahagyma
4 ek olíva olaj
½ lime leve
1 ½ kk bors
1 ½ kk őrölt kömény
1 ½ kk bors
1 ½ kk fokhagyma por
1 ½ örölt paprika
1 kk koriander
½ kk chili
½ kk  római kömény
2 kk só

Elkészítés:

- A zöldségeket és a csirkemellet megmosom.
- A paprikákat és a hagymát csíkokra vágom, majd a csirkemellet és össze öntöm a zöldségekkel.
- A húst és a zöldségeket óvatosan összekeverem olíva olajjal, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
- Egy kis tálkában összekeverem a fűszereket és meghintem vele a húsos zöldséget, hogy mindenhol érje.
- Amikor mindennel megvagyok egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben közepesen magas hőfokon elkészítem úgy, hogy a csirke átsüljön, de a zöldségek még roppanósak maradjanak, szükség esetén még fűszerezem.
-Amint elkészül leöntöm róla a levet és tálalom.

A fajita fogyasztható akár tortillában, aminek a receptje ide kattintva elérhető, de cukkini tésztával is rendkívül finom.

A cukkini tésztát, amikor majdnem elkészült az egész akkor adom hozzá és kb 2 percig főzöm.


   

Megjegyzések