Ugrás a fő tartalomra

Köleslisztes nokedli

Köleslisztes galuska


Egyik ismerősöm szerint aki nem tud nokedlit szaggatni az nem is igazi háziasszony, most másodjára is megmutathatom neki, hogy ezt a kihívást sikeresen teljesítettem :D


Előkészítési idő Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő Főzési idő: 15 perc
Teljes idő Teljes idő: 20 perc

Adag Adag: 4 fő
Kategória Kategória: Köret
Konyha Konyha: Magyar
Diéta Diéta: Candida diéta, gluténmentes, laktózmentes
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

Köleslisztes nokedli
350 g kölesliszt
150-200 ml víz
1 db tojás (L)
1 ek olívaolaj
1 kk só
ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:

- Egy lábosban enyhén sós vizet forralok.
- Az apróra vá
gott petrezselymet és az összetevőket összekeverem egy tálban, annyi vizet adok hozzá, hogy egy kicsit nyúlós tésztát kapjak, majd nokedliszaggatóval kis adagokban a forrásban lévő vízbe szaggatom.
- Amikor a tészta feljön a víz tetejére akkor van kész, én picit szoktam még hagyni pár percet, mielőtt szűrőkanállal kiszedem.

A tönkölylisztes változatot az alábbi linken tudod megnézni:
https://www.marcsipan.hu/2014/11/galuska-csirkeporkolttel.html

Megjegyzések