Köleslisztes galuska
Egyik ismerősöm szerint aki nem tud nokedlit szaggatni az nem is igazi háziasszony, most másodjára is megmutathatom neki, hogy ezt a kihívást sikeresen teljesítettem :D
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 15 perc
Teljes idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Kategória: Köret
Konyha: Magyar
Diéta: Candida diéta, gluténmentes, laktózmentes
Szerző: Marcsipán
Hozzávalók:
350 g kölesliszt150-200 ml víz
1 db tojás (L)
1 ek olívaolaj
1 kk só
ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
- Egy lábosban enyhén sós vizet forralok.- Az apróra vá
gott petrezselymet és az összetevőket összekeverem egy tálban, annyi vizet adok hozzá, hogy egy kicsit nyúlós tésztát kapjak, majd nokedliszaggatóval kis adagokban a forrásban lévő vízbe szaggatom.
- Amikor a tészta feljön a víz tetejére akkor van kész, én picit szoktam még hagyni pár percet, mielőtt szűrőkanállal kiszedem.
A tönkölylisztes változatot az alábbi linken tudod megnézni:
https://www.marcsipan.hu/2014/11/galuska-csirkeporkolttel.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése