Vöröslencse főzelék
Szuper gyorsan elkészíthető főzelék, nem kell külön áztatni, mint a hagyományos lencsét, azonban kicsit több odafigyelés igényel. Akinek nem sok ideje marad a főzésre egy hosszú nap után, vagy egyszerűen hamar le szeretné tudni a főzőcskézést, annak bátran ajánlom az elkészítését.
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 35 perc
Teljes idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Kategória: Főzelék
Konyha: Magyar
Diéta: Candida diéta, Laktózmentes, Vegetáriánus, Vegán
Szerző: Marcsipán
Hozzávalók:
500g vöröslencse1-2 gerezd fokhagyma
1 ek kókuszolaj
1 ek tk. tönkölybúza liszt
1 ek őrölt pirospaprika
1 mk őrölt babérlevél
½ mk őrölt szerecsendió
½ mk őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
- A vöröslencsét hideg vízben alaposan átmosom, akár többször is. A lencsét annyi vízzel öntöm fel, hogy kényelmesen ellepje. A tűzhelyen alacsony lángon főzőm időnként megkeverve, nehogy leégjen (nagyon gyorsan letud sajnos égni). Ha szükséges apránként pótolom a vizet.- Az olajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadom a lisztet és egyenletesen keverem. A gázról levéve annyi hideg vizet öntök hozzá, hogy csomómentesre tudjam elkeverni (sűrű krémes állagúnak kell lennie). Ezt követően hozzáadom a paprikát is.
- A lencsét ízesítem a sóval, babérlevéllel és szerecsendióval, borssal.
- Amikor már majdnem puha a lencse, hozzáöntöm a rántást és egyenletesen elkeverem, és az újra forrástól számítva pár percig főzőm. Ezt követően tálalom.
Aki szereti a pikáns ízeket megbolondíthatja egy kis füstölt őrölt paprikával
Megjegyzések
Megjegyzés küldése