Ugrás a fő tartalomra

Zabpelyhes rakott zöldbab

Zabpelyhes rakott zöldbab



Előkészítési idő Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő Főzési idő: 20 perc
Teljes idő Teljes idő: 100 perc

Adag Adag: 6 fő
Kategória Kategória: Főétel
Konyha Konyha: Magyar
Diéta Diéta: Candida diéta
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

Rakott zöldbab1 kg vágott zöldbab
100 g zabpehely
500 g csirke darált hús
500 g natúr joghurt
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 ek tk. tönkölybúza liszt
1- 1,5 dl olíva olaj
1 ek paradicsom püré
2-3 ek őrölt édes piros paprika
1-2 mk őrölt bors
1 mk őrölt fűszerkömény
1 mk őrölt szerecsen dió
1 kk morzsolt majoránna
ízlés szerint só

Elkészítés:

- A zöldbabot megpárolom (15-20 perc).
- A hagymát közepes méretű kockára vágom és olíva olajon üvegesre pirítom, majd hozzáöntöm a darált húst és fűszerezem.
- Ameddig a darált hús fő, a bab párolódik kevés olajon pár percig pirítom a zabpelyhet, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel megfőzöm időközönként megkeverve amíg teljesen magába szívja a vizet. Én nagy szemű zabpehelyből készítettem, de igazából nincs jelentőssége.
- Amikor elkészült a darált hús lassanként hozzá adagolom a zabpelyhet, ha egyszerre öntjük hozzá, akkor nagyon nehéz rendesen elkeverni.
- Ha minden elkészült egy tepsit kiolajozok és a babot két részre osztom. Az egyik felét eloszlatom egyenletesen a tepsi alján, erre terítem szét a darált húsos zabpelyhet és ezt takarom be a maradék zöldbabbal.
- A natúr joghurtban elkeverem az 5 evőkanál tönkölybúza lisztet és nyakon öntöm vele a babot. Ezt követően még sózom, borsozom, apró lyukú reszelővel reszelek rá fokhagymát, de lehet használni fokhagyma granulátumot, vagy fokhagyma sót is.
- Előmelegített sütőben 190 fokon fél óráig sütöm lefedve, a következő fél órát pedig szabadon sütöm. (Nekünk csak alul sütést tud a sütőnk, ha alul-felül sütést használunk akkor 15 perccel rövidülhet a sütés idő)

Megjegyzések